Lars Christensens Verden

Episode 25 - Markederne og verdens elendige tilstand

1.298 visninger
11. september 2019
Hvis ugens gæst, seniorstrateg Andreas Steno fra Nordea Markets, og Lars Christensen havde haft sæde i Federal Reserves pengepolitiske komité, havde verden set anderledes ud - i hvert fald pengepolitikken. USA's ledende pengepolitiske rente havde f.eks. fået et nøk mere nedad tilbage i juli, navnlig i lyset af den tiltagende recessionsrisiko, lave inflation, og  at den såkaldte rentekurve blev negativ for første gang siden 2007 tilbage i marts i år.

Ifølge Andreas Steno er Tyskland og Sverige i recession, og det skyldes alene en teknikalitet, at Storbritannien ikke også er det. Oven i det kommer geopolitisk uro, og de traditionelle store emerging markets-lande, herunder BRIC-landene, slås i større og mindre grad med vækstudfordringer.

Er der overhovedet nogle lyspunkter,og kan vi regne med, at verdens centralbanker står klar i kulissen med pengepolitiske lempelser? Lyt med, når Andreas Steno og Lars Christensen diskuterer markederne og verdens elendige tilstand i dette afsnit af "Lars Christensens Verden".

I ”Lars Christensens Verden” går økonom og chefredaktør på Euroinvestor Lars Christensen bag om markedet i samtaler med professionelle markedsaktører, kommentatorer og økonomiske og finansielle forskere. Det handler om, hvad det i virkeligheden er, der driver de finansielle markeder. Det er ikke investeringsråd, men mottoet er, at den, der ved mest, tjener mest. Det leveres alt sammen med humor og kant.

Lyt til 25. episode af Lars Christensens Verden her på siden, i iTunes eller der, hvor du normalt lytter til dine podcasts.