Lars Christensens Verden

Episode 19 - The Numbers Game: Hvis du skal finde de mest attraktive aktier, skal du tænke som en baseballtræner

1.96 visninger
22. maj 2019
I denne udgave af “Lars Christensens Verden” har Euroinvestors chefredaktør Lars Christensen besøg af Maj Invests aktiechef Kura Kara og tidligere landsholdsspiller og professionel basketballspiller Jens Laulund til en samtale om, hvordan kvantitative analytiske metoder har vundet indpas i professionel holdsport - særligt i USA - og hvordan disse analysemetoder, der i stigende grad anvendes i f.eks.baseball og basketball, kan lære os meget om investeringsstrategi.

Samtalen tager udgangspunkt i filmen “Moneyball”, der bygger på Michael Lewis’ bog af samme navn. “Moneyball” handler om baseballholdet Oakland A's sæson i 2002 og holdets sportsdirektør Billy Beanes forsøg på for små penge at skabe et konkurrencedygtigt hold.

For Kurt Kara er filmen i høj grad en inspiration, når han studerer de globale aktiemarkeder, og når han anvender såkaldte value-strategier til at sætte det bedste “hold” af aktier.

Jens Laulund, der også er TV2s faste basketball-ekspert, trækker på sin erfaring fra dansk og international basketball og giver sin udlægning af, hvordan “Moneyball”-metoder nu også har vundet kraftigt indpas i verdens bedste basketliga NBA i USA.