SuccesKriteriet

Episode 1.8 - Modgang, Martin Bjergegaard

5.541 visninger
7. februar 2019
Lad dig ikke slå ud af nederlag - modgang giver modenhed og kan være lige præcis det, der lærer dig at blive en succes. Martin Bjergegaard mislykkedes med fem forskellige virksomheder i en meget ung alder, men så kom gennembruddet, fortæller han i podcastserien om drømme og ambitioner.

I dag er han medejer af »virksomhedsfabrikken« Rainmaking, som foreløbig har hjulpet 25 succesfulde firmaer til verden.

Modgang er temaet for 8. afsnit, hvor Martin Bjergegaard forklarer, at nedture kan modne meget mere end letbenet succes.

»Man forestiller sig alt muligt, for eksempel at andre tænker, at man er den største idiot i verden, men det gør de slet ikke - de har hørt om firmaer, der er startet op og gået ned før, og i øvrigt skal de ned og hente børn i børnehaven, og skal vi ikke også ud og have en øl på fredag? Livet går jo videre... Det er dybest set ens egen stolthed, man skal sluge.«

Ugens investor i »Succes Kriteriet er Martin von Haller - advokat og business angel i supernetværket Nordic Makers. Han fortæller om den helt afgørende vigtige forskel på »kloge penge« og »dumme penge« at få med om bord i en opstartsvirksomhed. Selv om det kan være svært at sige nej...

Til slut er der i »Det lukkede rum« gode råd til iværksættere fra Nordeas eksperter - denne gang digital leder Jan Sirich, som tager modeudtrykket »disruption« ved vingebenet.

»Succes Kriteriet« udgives af Berlingske Business og er sponsoreret af Nordea.

Programmet er tilrettelagt af Ane Cortzen og Fannie Pramming.